Korleis har du tenkt å fjerna det onde ved å vera ond? (ondskapen bryr seg ikkje om kven som drep kven, kven som får andre til å gråta, så lenge smerta veks. eg syng: ALL YOU NEED IS LOVE og fortel alle kor naiv eg er. eller. er kjærleiken verkelg naiv? kjærleiksfilosofi)

Kommentarer

Anonym sa…
Interessant regnestykke..:)
Det jeg vil påstå er at kjærligheten ikke nødvendigvis er naiv, men den er derimot overbærende og håpefull. Kjærligheten elsker den som man vet er selvgod og til tider kynisk, personer man vet vil gjøre en vondt. Naivitet er fruktene av trygghet, skepsis fruktene av dårlig erfaring, eller viten.
Kjærlighet er plasteret på alle byller og sår, onde tanker og begjær.
Om det er godtroende å tro at alt man trenger er kjærlighet? I think not.
Nei, på tide å forstå at vi mennesker har en plass her i verden, noen sko vi faktisk kan fylle: Det er å hjelpe andre.

Ble dette mye viss vass?
Fru K sa…
(eg har forresten oppdatert poesihjørnet mitt litt.)

ikkje mykje vissvass.
kjærleiken elsker mennesket. den er kontrasten til det onde. kjærleiken er som lys. lyset kværker mørkret. osv. men kva er eigentleg kjærleik? av dette veit vi kva kjærleik er, at Jesus gav sitt liv for oss (sitat fra hukommelsen, kan hende joh 14, 15, 16) å gje sitt liv. eller? æsjæsjæsj, dette vart vissvass, men det er ettermiddag og eg er sliten.
Anonym sa…
Ok, det du sa fikk meg til å tenke på et vers *slår opp på bibelen.no*: Johannes' første brev 4:7 og utover. Men da skulle man jo tro at de fleste har, mer eller mindre, fått del i noe godt?

:) og diktene dine er det ingenting å utsi på. Utrolig spennende lesning.
Fru K sa…
kjærleiken er i skaparverket, den kan alle ta del i om ein vil.