Hvordan man overlever livet

Jeg suger til meg nødhjelp fra blader med smilende forsider. Jeg hadde nok ikke overlevd uten de fantastiske løsningene de tilbyr meg på alle problemene de gjør meg klar over. Livet er fullt av feller som den uten innsikt faller i til stadighet. De ligger på bakken, men lever ofte i lykkelig uvitenhet.

Den uopplyste kan for eksempel ende opp med kaffefargede tenner. Er du en av dem som nyter din kaffe uten dårlig samvittighet? Hvite tenner er bra, for hvite tenner er mye finere enn litt brunere tenner. De med litt brunere tenner utstråler ikke den samme hvithet, og det er da forståelig at folk ikke liker dem så godt. Og man vil selvfølgelig bli likt, og særlig viktig er det nok å bli likt av dem som ikke hadde likt deg om du har tenner som scorer lavt på skalaen på tannkremetuben ”Hvite tenner”.

Men det er selvfølgelig uaktuelt å ikke kunne sitte på kafé med gamle venner og nyte en skikkelig kopp kaffe. Livet må leves med diverse gastronomiske opplevelser, men dette må gjøres så forsiktig at det ikke setter merke. Én kopp kaffe, ett glass vin, og vær nøye med å telle de rampete kaloriene. Vis verden at du kan kose deg, men la ikke kosen ta overhånd! Livet er fullt av farer. Her gjelder det å ikke sovne mens man hviler.

Hver dag kommer man ett skritt nærmere døden. Den dagen disse stormskrittene begynner å sette fotavtrykk i huden, da får man et problem. Glatt hud bærer vitnesbyrd om evig liv. Rynkene tvinger oss til å se den jordiske virkelighet i øynene. Folk liker ikke å bli minnet om at moroa vil ta slutt. Få dem bort. Drikk vann, bruk dyre kremer, og sol deg ikke for mye.

Men sol deg for all del slik at du ikke ser sykelig blek ut. For da går du nemlig rundt å minner alle om at det finnes andre årstider. Du er slettes ikke like sunn som dem som ligger på stranden og absorberer D-vitamin og kreftfremkallende UV- stråler for harde livet.

Ja, og så litt småting som gjelder oss kvinner. Vær mor, men mist ikke din ungdommelige glød. Vask huset, og glem for all del ikke karrieren. Vær avslappet, husk å trene to timer daglig for å holde figuren, som så lett blir ødelagt under svangerskapet. Vær smart og økonomisk, kjøp rådyr sminke. Vær flittig, men ikke bli stresset. Vær sexy, men ikke billig.

Teksten fortsetter, men det holder å skrive etc., etc,...

Forakten for mennesket oser ut mot oss med en stank som kamufleres av parfyme.

Kommentarer

Anonym sa…
Er du sexy?
Fru K sa…
et dypt sprøsmål fra en leser som tydeligvis har oppfattet essensen i teksten. jeg setter pris på kommentarer som viser at jeg virkelig har fått fram et poeng. mvh sexyellerkanskjeikkesexyidetheletattmenhardavennerselvommanikkeskulletroatdetvarmuligforfolksomikkeappellerernoesærlig