Frustrerte bruddstykker fra et kokende hode

Jeg kunne ha skrevet side opp og side ned for hvert eneste avsnitt. Men det gjelder å begrense seg. Denne teksten er ikke en kald analyse. Det er et meget glødende utropstegn. Hodet er ikke kaldt. Kanskje jeg ikke er saklig.

Mange ønsker å gjøre verden til et bedre sted. Heldigvis har den nok elendighet til alle.

Rwanda 94: Helvete har beveget seg fra jordens kjerne til dens overflate. Macheter. Skudd. Lik. I massevis. Vi hvite bryr oss såpass kraftig at vi lar dem beholde en mikroskopisk fredsbevarende styrke fra FN. De kan riktignok ikke gripe inn. Det eneste de kan gjøre er å skyte om de selv blir skutt på. Og så evakuerer vi alle hvite. Hadde det ikke vært for at jeg var sju år på den tiden, hadde jeg flyttet til Afrika i protest. Så flaut å være hvit!

Nord Korea: Kim Jong Il kjører sitt løp nokså uforstyrret. Stater er nå en gang suverene.

Irak: Borgerkrig? Tja, hvorfor ikke?

Nigeria: Jesus vs. Muhammed. Det er slik der høres ut når kristne slakter muslimer. Jeg regner med mordere på begge sider er like lite representative for sin religion.

Tragedienes tid er ikke over. Hatets æra er ikke slutt.

Jeg går ikke i demonstrasjonstog. Jeg kan ikke se hva som er hvitt nok å demonstrere for. Verden er tilsølet av møkkete nyanser. Det er lett å si nei til NATO. Det er herlig å protestere.

SLUTT Å PROTESTERE FOR PROTESTENS SKYLD! GI MEG KONSTRUKTIVE OG GJENNOMTENKTE ALTERNATIVER!

Jeg hører at de sier det. Det er en skam at Norge logrer som en nyfrisert puddel foran USA.

Russland og USA samarbeider mot terror og masseødeleggelsesvåpen. Lurer på hvor mye støtte vi får fra USA ved en eventuell konflikt i nordområdene om uavklart suverenitet? Kanskje det beste er å logre til halen faller av.

Trådene våre er uløselig knyttet sammen med alle andres, kuttes en tråd i det fjerne øst, rakner hele strikketøyet. Vår sikkerhet er deres sikkerhet. Deres konflikter er våre konflikter

Og greit. USA handler sikkert i egen interesse. Men de handler i alle fall. De handler kanskje for olje. Greit nok. De nekter våpeninspeksjoner i eget land. Men presser dem på andre. USA er vel egentlig dem som er mest troende til å bruke våpnene. Er man verdens eneste supermakt, et selvoppnevnt politi, så har man lov til slikt.

Bare så det er sagt: FN er kanskje handlingslammet. Kom gjerne med kritikk. Men jeg blir lettere irritert om man kritiserer FN med et mål om å ødelegge i stedet for å forbedre. FN er det beste vår sære, anarkistiske verden kan tilby. Stater er suverene og likeverdige. Slik må det være.

Gi meg svart og hvitt! Salt og pepper…

Folk er nødt til å høre på dem som har solide analyser. Folk må kunne se flere sider enn det som er lett å forstå.

Og: Folk må kunne få engasjement for andre kriser enn den krisen som inntreffer når det viser seg at naboen går raskere på ski! Hva er det som feiler folk!(Nå har jeg lyst å sette på Caps Lock igjen. Men det blir for mye av det gode.)

Vi (nordmenn) kritiserer en glimrende utenriksminister for å ha for mye kunnskap. Det sier sitt.

Kommentarer

tunfisk sa…
la oss alle flytte til Afrika..
Anonym sa…
"FOlk må kunne se flere sider enn de som er lette å forstå.."

Folk er treige.
Enkelt og IKKE greit, men sant.
Vi som er "intelligent liv på nettet" (for å sitere et geni) må være tålmodige overfor de som tar forhastede slutninger i hytt og gevær. Du er flink, syns nå jeg, Kristine! Sånn passe saklig, om jeg tør innrømme.. Jeg tror ikke jeg hadde vært det, derfor veit jeg ikke om jeg tør å la me inspirere av denne ytringen, hehe..

Keep up tha nnnice work!!