Hellig

Hun sa at Gud var hellig. At Han var en fortærende ild.

Hun skviste ham inn i en liten firkant, og mente at hun æret ham. Hellighet innenfor hennes grenser.

Hun som søkte en annen gud, tok av seg skoene når hun stod på hellig grunn. Hun bøyde seg ned fem ganger til dagen. Bare fordi guden ønsket det. Hun fastet hver dag i en måned. Hun hadde den hellige boken på et høyt sted, og lot den aldri komme lavere enn hennes egen navle. Hun ønsket å ære mannen som guden gav henne ved å la sin krone være skjult for andre menn.

En gud i en liten firkant i et liv. Et annet liv i en firkant til ære for en gud.

Kjøpt fri fra loven. Kjøpt med blod.

Halleluja! Vi trenger ikke lenger ære vår Gud fordi vi må. Vi kan gjøre det fordi vi vil. Ære ham i frihet! Vi kan selvsagt også unngå å gjøre det.

Er guden som kjøpte oss fri mindre hellig enn han som ikke gjorde det?

inspirert etter besøk i den tyrkiske moske i stavanger

Kommentarer

funky_uncle sa…
What a paradox
having God trapped in a box
all the time professing
to be spiritual -

- Lauryn Hill
Fru K sa…
Så sant, så sant Lauryn... Setter pris på kommentarene dine funky. Skriver litt lite på bloggen for tiden. Prøver å skrive noe litt mer tidkrevende, som ikke skal publiseres med det samme. Har godt av å lære meg å skrive lengre tekster og bearbeide dem. men bloggen blir selvfølgelig oppdatert når lyset plutselig slås på i hodet mitt.
funky_uncle sa…
Da må du huske å kommentere noe på min blog også da, så jeg husker å sjekke din...

Hvor finner du inspirasjon, forresten?
funky_uncle sa…
Altså, at du gir lyd når du legger ut noe nytt, mener jeg. Jeg er ikke helt kommentar-hore heller, selv om jeg liker det.
Fru K sa…
Skal prøve på det ja.. Ellers er jo Webmon et fint program for dem som prøver å følge med på mange blogger på en gang :-)

Inspirasjon? Skulle ønske jeg hadde svaret. Den kommer så ufattelig uregelmessig at jeg holder på å klikke! Det er mulig at den kommer når jeg har brukt tid med Gud, men av og til kommer den nå jeg ikke har brukt tid med Gud. tror det har sammenheng med at jeg skal stole på ham og vite at det ikker er jeg som trykker på play,men ham. Ellers er noa av inspirasjonen i den gode samtalen, i naturen, i freden...