Nåde på norsk

"Hei, jeg er kristen. Jeg har vært flink hele livet, ikke hatt sex (fysja - meg for et ord! Måtte Gud tilgi meg for å ta det i min munn!) , aldri vært på fylla, og siden den gang jeg fant ut hva banning virkelig var, har min tunge vært ren som snø.

Men du, jeg ser jo at du sliter. Du debuterte da du var 15, snakker verre enn de gjør i Mot – i Brøstet og raver rundt hver helg. Hør her, jeg har en bra medisin for sånne som deg. Det kalles nåde, og ble innført av en viss Jesus som hang på korset. Ja, så du har hørt om ham? Du sier nei takk fordi du synes at vi kristne er fordømmende? Jeg tror nok du har misforstått. Vi har jo medisinen for sånne som deg! Må du ha det inn med teskje? Du er en synder, du trenger nåden! Da først kan du prøve å komme deg opp på vårt nivå! Her, opp med munnen! Gaaap opp! Du føler deg som hos tannlegen? Akk, du arme menneske, du vet ikke hva som er til ditt eget beste. Nei! Hva er det nå du finner på, tenk å stikke av, tenk å snakke stygt om oss, tenk å ikke komme på møtene våre, tenk å kaste konfirmasjonsbibelen i søppelet, tenk å banne meg rett opp i fjeset! Vet du hva?

Det spørs om vi klarer å rote fram nok nåde til deg om du fortsetter på denne måten.""Kristus Jesus kom til verden for å frelse syndere; og blant dem er jeg den største. Men når jeg fikk barmhjertighet, var det for at Jesus Kristus først skulle vise hele sin tålmodighet på meg, til et forbilde for dem som senere skulle komme til tro på ham og få evig liv. "
Paulus,
1. Tim 1,15-16

Kommentarer

Anonym sa…
oioioi...get some councelling!
funky_uncle sa…
Fett. Nåde over nåde.
du skriver smart! jeg lærer masse av å lese bloggen din. stå på!
Fru K sa…
Hm.. takk for tipset anonym. Har du noen gode råd å gi selv kanskje?

Kjekt å få kommentarer fra folk jeg ikke ante at leste bloggen min. Takk!
funky_uncle sa…
Skriv mer.
Journey sa…
Les òg: http://funkyuncle.blogspot.com/2005/08/jesus-vs-kristendom-den-krasse-siden.html
Veldig bra. Alt er av bare nåde.