Arbeidsmoral

Så var det arbeidsmoralen da. Man selger tiden sin, og en innlysende motivasjonsfaktor er pengene. Men om pengene er det man arbeider for, hvem blir da sjefen? Jo, det blir godeste herr Mammon. Er det mulig å ikke arbeide for ham?

”Gjør tjenesten med iver, som for Herren og ikke for mennesker.” Ef. 6, 7

Dette bibelverset står i sammenheng med hvordan slavene skal forholde seg til sin tjeneste, men jeg tror verset fungerer fint for den moderne arbeidstaker. Vanskelig? Ja, litt… Særlig om jobben ikke er spesielt "selvrealiserende". Æsj, liker ikke det ordet... Men det kan jeg eventuelt diskutere en annen gang.

Kommentarer

obs sa…
...herr mammon...haha...konge...
Småen sa…
Det fins en vaksine mot have-syken og mammon: Å gi!

F.eks tiende (les Mal 3,10), dette løftet gjelder i dag også. Og selv om det kan virke lite og til ingen nytte fordi en ikke har så stor lønn, så får du for det første en god vane og for det andre store velsignelser fra Gud (Jeg har ikke råd til å la være å gi tiende, hvis ikke strekker ikke pengene til...)

Fakta: En måned jeg glemte å gi tiende hadde jeg plutselig litt for lite penger den måneden...
David sa…
RÅkkenråll. Igjen vil jeg si Eder: Råkkenråll. Sannelig, sannelig, jeg sier Eder: Råkkenråll. Og god sommer, forresten...Fin blogg!
Fru K sa…
WoW! Takk for kommentarene! Trengte den der med tienden... Takk for den påminnelsen Gud :)

Takk David, selveste David Åleskjær :)

Sliter med bloggemotivasjonen for tiden, dette må jeg si hjalp veldig på! Nå trenger jeg bare noe å skrive om...