1.Kor 13

Beklager virkelig den dårlige innsatsen min på bloggen for tiden, men jeg sitter liksom fast i dilemmaet ”skal jeg skrive masse pjatt bare for å skrive, eller skal jeg vente på inspirasjonen og faktisk skrive engasjert?”. Har valgt alternativ to i det siste.

I dag leste jeg 1.Kor 13. Dette kapittelet har fått mange navn, kan det komme av at det er et kjært barn? Selv liker jeg navnet ”kjærlighetens høysang”. Kapittelet er utrolig vakkert skrevet. Rett og slett nydelig.

Skammer meg litt over å si dette, men i mitt opprør som ”nei til alt jentekliss” – aktivist, ble dette kapittelet helt overkjørt. Grunnen? Fikk inntrykk av at mange leste det kun med tanke på dagen de skulle gifte seg…

Nå ser jeg derimot med nye øyne på dette poetiske mesterverket. Oppfordrer alle til å lese! Gå ut av bloggen min med en gang (eller les ferdig dette stykket) og slå opp! Eventuelt bibelen.no, dersom du ikke har Bibel i nærheten.

Guds Ord er vår veiledning. Derfor er det ikke bare koselig å lese i den, for Den Hellige Ånd har som oppgave å overbevise oss om ting som ikke stemmer. Og i 1.Kor 13, er det en hel del ting som ikke stemmer overens med mitt liv.

Vet ikke om dere har prøvd, men det er vanskelig å sitte å prøve å produsere mer kjærlighet i seg selv. Gud er kjærlighetens opphav, og kjærligheten er opphavet til alt.

Derfor er min taktikk å gå til kilden for selv å bli en kilde. Noe som dette kanskje.

”Gud, dette er fjernt fra mitt liv. Tilgi meg.
Takk for at du minner meg på dette, og takk for at du ikke bare vil plage meg slik at jeg føler meg elendig, men at du lengter etter å reise den elendige opp.
Jeg vil ikke ha visdom, kunnskap eller noen annen gave om det ikke springer ut av kjærlighet. Gi meg kjærlighet, du som gir gode gaver til alle som ber om det!
I Jesu navn, amen.”

Kommentarer

Anonym sa…
AMEN!
Fru K sa…
Godt å ha deg med på et amen:-)
Selv om en blogger ideelt sett ikke la seg påvirke av mengden kommentarerer, så må jeg innrømme at det virker veldig motiverende. Ser jo at jeg ikke får helt sykt masse kommentarer, men har slått meg til ro med at jeg skriver for dem som gidder å lese.. Det er en bloggers "offer" å øse av tankene sine og ikke forvente noe tilbake av mottakeren. Men som sagt, kommentarer mottas med masse takk!
Anonym sa…
Hei!

Likte dette svært godt:

"Den Hellige Ånd har som oppgave å overbevise oss om ting som ikke stemmer. Og i 1.Kor 13, er det en hel del ting som ikke stemmer overens med mitt liv.

Vet ikke om dere har prøvd, men det er vanskelig å sitte å prøve å produsere mer kjærlighet i seg selv. Gud er kjærlighetens opphav, og kjærligheten er opphavet til alt."

PS: Fant dette ved å søke på "1. kor 13".