En hypotetisk dag, der jeg hypotetisk sett ikke er kristen.

Jeg våkner. Gnir søvnen ut av øynene. Ser meg i speilet, studerer alle de tingene som må fikses på. Som et resultat av evolusjonen, vil jeg se på meg selv som et sidehopp. En gren som startet og stopper med meg. ”Nå tester vi noe nytt folkens!” Tenker genene hadde fest der de satt og tenkte ut nye geniale ideer.. Men som det ofte skjer med prøveprosjekter, så gikk også dette på trynet. Det endte opp som ”meg”. Bare flaks at noen gidder å være vennene mine. Ikke har jeg noe spesielt å tilby, tja, kanskje ikke noe annet enn at de selv føler seg litt vakrere. Men jeg fungerer jo egentlig greit sånn reint teknisk. Cellene tar opp oksygen, nervene sender sine impulser, de små grå tenker… Et mesterverk egentlig.

Stopp
Fra ingenting er du kommet, til ingenting skal du bli.


Det er lørdag. Herlige lørdag. Tar en tur i den lille skogen menneskeheten på Bryne har giddet å spare på. Jeg setter meg ned og studerer en blomst. Et mesterverk egentlig…

Stopp
Ingenting ville, ingenting skapte, og et mesterverk ble det.


Finner fram leksebøkene. Målet er å få en god utdannelse, trygg familie, fint hus, Volvo og en hund. Arbeidsmarkedet er tøft. Det finnes mange tapere. Hva lever de for? Tenk om jeg feiler? Blir skadet og havner på uføretrygd... Da lever jeg for ingenting. Blir en byrde. Nei, jeg holder meg til leksene, nøkkelen til meningen. Lykke. Og viss ikke? Hva er livet uten suksess? Det må da finnes noe annet der…

Stopp
”The survival of the fittest. Den svakeste blir utryddet, genene forsvinner. Heldigvis.”


Jeg sitter blant mine gode venner. Nyter en kopp kaffe. Jeg er glad i dem. Dette er meningen. En av dem er en sånn der kristen. Ganske frekt at de påstår å ha funnet den eneste veien. Ingen kan presse andre med sannheten. Men er det i grunnen ikke logisk at det bare finnes én eneste sannhet? Mange sannheter.. Hm. Rimer ikke helt. Avhengig av hver og en. En ganske patetisk sannhet egenlig. Og viss sannheten er at sannheten ikke finnes, så kan heller ikke det at det ikke finnes noen sannhet være sant.

Stopp
Kan de bevise noe kanskje? Ikke det? Da er din sannhet like mye verdt. Og det er at sannheten ikke finnes. Slapp av lille menneske. Hvil i sannheten om at ingenting ville, og at ingenting skapte. Gled deg over å være en tilfeldighet som måles ut i fra hvor lykkelig du er. Selv om lykke i grunnen er et omdiskutert begrep. Lykke til!

Kommentarer

Målfrid sa…
hei! endel fjerne så ikje kobla deg på kaffibaren i dag! (må nok stressa ner litt ja...)
uanz, de eg sko sei, va at de va et knall bra innlegg på bloggen! du må bare kjøra på!
Fru K sa…
Går heilt fint det du, er vant til å hilse på folk minst to ganger før de får inn navnet mitt :-)

takk ska du ha!