Klassefesten; om alkohol

Av en eller annen grunn meldte jeg meg av Impuls….

I går var det klassefest. Jeg var ikke videre klar, i fjor tok det ikke helt av. Jeg sa at Gud måtte gjøre det Han ville, men at Han ikke kunne forvente noen prestasjon av meg. Jeg er alt for redd for folk på fest.

Ingen frelste, men kanskje Gud flyttet noen grenser eller raste ned noen hinder. Hva vet vel jeg. Menneskefrykten min er noe jeg har sagt at Gud skal ta seg av. Og det har Han virkelig gjort i det siste. Helt fantastisk.

Jeg har en tendens til å like diskusjoner. Jeg er skikkelig redd for at jeg gjør det fordi jeg liker å vinne, og at ordene mine står langt fra handlingene mine. Men jeg prøver, for jeg vet at uten Guds kjærlighet er ordene døde. Håper at Gud kan bruke meg på tross av denne svakheten. Det tror jeg Han gjør, for i min svakhet lever Guds styrke.

Hadde den obligatoriske ”hvorfor jeg ikke drikker meg full” diskusjonen. Samtalen ble ført med en full kristen. Samtalen produserte tanker i hodet mitt.

Jeg tviler ikke på at alkohol gjør at folk har det kjekt. Den fyller et behov i oss etter å sprenge våre egne grenser. Friheten fra å være fanget i sine egne rammer, må være herlig. Det kan godt være at det er den kjekkeste måten å tilbringe enkelte kvelder på. Men så snart rusen avtar, er de elendige rammene der igjen. Og mennesket lengter på nytt etter friheten. Dette er selvfølgelig bare mine spekulasjoner.

På engelsk er ordet for ”ånd” og ”sprit” det samme: spirit. Hm.. Jeg tror kanskje det har med å gjøre at de begge fyller det samme romme inne i oss. Rommet kan fylles med en kortvarig rus, en frihet som kommer fort og forsvinner i samme hastighet. Tomheten etterpå vil kanskje da føles enda større. Jeg ønsker å fylle rommet med den Hellige Ånd. Den sprenger virkelig mine grenser, den setter meg fri. Det er ikke gjort på et øyeblikk, det koster noe, men friheten varer evig… Kan rommet fylle av begge deler? Jeg vet ikke. Men Paulus sier noe om temaet:

”Drikk dere ikke fulle på vin; det fører til utskeielser. Men bli fylt av Ånden, og si fram for hverandre salmer og hymner og åndelige sanger; syng og spill av hjertet for Herren!” Ef. 5, 18

Kommentarer

Aspis sa…
Spirit fyller kanskje det samme rom ja! Interssant! Folk trodde jo disiplene var drukne av vin når de ble fyllt av Den hellige ånd.
Kristina sa…
Ska vel egentle ver ganske forsiktige når eg kommentere dette.. Det høres flott og bra ud det du seie, eg he sjøl begynt å drikka igjen itte et langt års pause å eg trives veldigt godt mæ det. Eg har det kjekt i samen med venner å eg har lettare for å ta kontakt mæ nye folk då. Men det betyr absolutt ikkje at eg ikkje kan ha det kjekt uden å drikka, for eg kan egentle gjer akkurat det sama då. Det æ vel kanskje det at det æ godt å sleppa å bekymra seg så møje øve kæ du seie eller gjere, å problemå du he.
Eg ser ingen grunn ennå te at eg ikkje ska drikka, æ snart 18 å syns ikkje det gjer noge å halla på nå. Det æ et valg. eg he ikkje blitt pressa te det, det æ et valg eg sjøl he toge. Gjekk ud i fjor ao uden å drikka ilag mæ fodle folk, å he ikkje hatt problem mæ å sei nei. Men du vett vel ao at eg lige å tenka å bestemma øve megsjøl å at eg seie ifrå viss eg ikkje vil.
Fru K sa…
Godt poeng asbjørn :)

Takk for tankane kristina. Vet godt at du lige å bestemme øve deg sjøl, du æ en gjennomtenkt person :) Mine tanka æ vel i grunnen veldig gjennomsyra av det æg tror på, så for deg funke vel ikkje akkurat min argumentasjon.

Emil, du har nok litt mer peiling enn du trur. takk for komplimentet :) du vet vel at Gud bruke deg og at Han kjæme te å bruga deg VILT møje mer! Gud velsigne deg :)