Kyllingens tale

Fikk misjonsbefalingen dalende ned foran nesen min i går. Dette resulterte i et par tanker rundt versene. (Matt 28, 18-20) Og nei, den er ikke bare til de modige misjonærer i Afrika…

”Meg er gitt all makt i himmel og på jord”.
Ok, det er jo fint det. Jesus sitter der oppe og har all makt. Fint. Liker tanken.

”Gå derfor ut..”
Fordi Jesus har all makt? Det må vel bety at det ikke akkurat er et stønt. Og fordi Gud har skapt meg, og Han sier at jeg skal gå ut, så skal jeg vel egentlig være spesialdesignet for oppdraget? Eller har Den Allmektige laget meg for noe annet enn det Han vil at jeg skal gjøre?

”.. og gjør alle folkeslag til disipler, idet dere døper dem til Faderen og Sønnens og Den Hellige Ånds navn..”
Alle folkeslag… Skumle folkeslag også? Folkelsag som ikke liker meg? Han kan vel ikke ha ment det såååå bokstavelig?

”… og lærer dem å holde alt jeg har befalt dere.”
Hm.. Er det nok å bare si at en tror? Er det nok å tro på Mannen, eller må en også høre på Ham?

”Og se,..”
Å se: Nyere forskning viser at dersom man ikke åpner øynene vil man ikke kunne se selv det mest innlysende faktum.

”.. jeg er med dere alle dager inntil verdens ende.”
Og så tok Han turen til Faderen. Dersom du vil at folk virkelig skal huske noe, så la det blir det siste du sier.. Å spare det beste til slutt, den store finale… Som nevnt tidligere, er Sjefen vår allmektig.. Ja, Han sa det for et par setninger siden. Og jeg har sannsynligvis glemt det i samme øyeblikk som jeg hører ordet ”ut”. Ut, er ikke det den skumle plassen utenfor mitt trygge kristne felleskap? Hm, Han må mene noe annet, for der er det jo skikkelig SKUMMELT…

Kommentarer