Logikk

På Bibel og Bønn på søndag snakket vi om synd. Og jeg satt der og tenkte hardt og lenge på den mest konkrete synden Gud viser meg for tiden, nemlig negative holdninger mot enkelte lærere. Det ødelegger for min egen læring at jeg ikke liker måten de underviser på. I tillegg er jeg patetisk nok til å spre disse holdningene. Lurt…

Synden er ikke bare en greie som det er kjekt å bli kvitt, men faktisk en ting som hindrer meg fra et nært forhold til Gud.

Begynte å be for den ene læreren før jeg skulle ha time med ham. Om at han måtte kunne legge fram stoffet på en god måte, og at Gud måtte velsigne ham. Fytti for et bønnesvar! Det var helt revolusjonerende! Og jeg som hadde trodd det var umulig å få en positiv holdning, gikk hjem fra timen og var kjempeglad. What!!! Har faktisk ikke vært så glad på lenge, og det var ikke fordi skolen var ferdig for dagen. Nei, det var fordi faget hadde fascinert meg i senk. Se det du!

Grunnen til at faget fascinerer meg, er at det er så utrolig trosstyrkende for meg. Det gjør hele greia så logisk; biologi. Ok, henger ikke helt med på evolusjonsteorien, men å få lære om hvordan skaperverket fungerer, er fantastisk. Hvordan kan LIV ha oppstått? Døde ting som fant ut at de ikke gadd være døde lenger? Det hele peker mot en skapende kraft og vilje, og finnes det en Gud, er jeg sikker på at Han ønsker kontakt med sitt fantastiske skaperverk. Hvorfor skulle vi ellers lengte etter noe mer en akkurat dette livet, og hvorfor skulle Han utstyrt oss med evnen til å be og lovprise? Ganske dumt trekk viss Han ikke vil snakke med oss. Og ikke minst; evnen til å elske ham.

Elsker logikken i Gud. Jeg tror den er skapt sånn at jeg kan fatte akkurat nok. Det er akkurat nok logisk til at det ikke strider mot skaperverket, og akkurat nok ulogisk til at jeg kan godta det. Dersom jeg forstod Gud, hvor liten ville da ikke Han ha vært? Tenk om Han hadde samme IQ som meg.. Latterlig..

Logikken ligger også i det at Gud er god, derfor er hans vilje for meg den beste. Og logikken sier at dersom en allmektig Gud ønsker å prate med meg og bygge vennskap, så bør jeg benytte en hver anledning. Hvert åndedrag til Guds ære.. På dette feltet har ikke logikken fått gjennomsyre gjerningene mine så mye som jeg skulle ønske. Men jeg tror den jobber med saken.

Kommentarer