Bryne- aksjonen?

I går brukte jeg formiddagen til å bære bøsse for TV- aksjonen. Det var herlig! (spesielt når vi var ferdige..) Fikk se sider av Bryne jeg ikke kjente, og som rørte ved meg. Det var sider som ikke viser seg i mitt gode, trygge miljø. Jeg er utrolig heldig som lever så trygt, men samtidig føler jeg meg til en viss grad isolert. Hva fillen vet vel jeg om det som foregår ”in the real world!”. Og hvordan skal Jesus kunne trøste mennesker, når jeg aldri lar ham bruke meg til å trøste dem?

Jenta i huset jeg trodde var forlatt fordi det ikke hadde noen dør og bladene fra trærne hadde blåst inn og dekket flaskene som lå der. Hun hadde en røyk i hånden og svarte ringer rundt øynene. Stemmen var sløv, og hun forstod ikke hva jeg sa. Hvor er Jesus i livet hennes?

Damen i omsorgbolig som fant fram pengetasken og sa; ”Ja, en må jo støtte gode ting. Jeg har kreft jeg, ingen som støtter meg…” Hun var skikkelig andpusten etter å ha gått opp trappene.


Hva er det denne byen trenger?

Jesus.
Mennesker som bryr seg.

Kommentarer

Kristina sa…
Ja fytti, det e møje løye så bur rundt omkring å det e nettopp i forbindelse med sånne ting som sånne dør-t-dør aksjona du finne di. Eg personligt slutta i korpse pga me måtte rundt m lodd og julaneg å eg haaaaaaate sånne ting. Men eg fant ud på dei rundane kor mange isolerte folk som eg aldri hadde sitt før som budde rundt forbi. Det va jo all slags folk. Dridsure å sinte, gamle å skrøbelige, store barnafamilia fra udlande som eg ikkje ante budde på Orre. Det e løye kor møje du oppdage på sånne tura. Du kjeme så vilt inn på folk på privaten å eg vett ikkje heilt om eg lige det så godt. Litt fobi for sånt ja....
Fru K sa…
Kristina: så det va deffor du slutta i korpset :-)ja, det æ skummelt, men utrolig opplysende. Komme seg ut av eventyrslottet litt...

Ove: Me må koma oss ud! Men koss? Nogen så har konkrete forslag? Blir litt merkelig å gå på dørene å spør om folk æ ensomme elle slide med noge aent. lage lister? Har tro på at mange har barmhjertighetgave som de gjerne vil få brukt! Kossen, kossen, kossen!!!!!
Aspis sa…
Sa du ikkje at det er villt mange som støtter kampen mot kreft? For eksempel den norske kreftforening (kreft.no).
Fru K sa…
Nei kom kje på det! så dårlig!!! men tror kje hu følte seg veldig støtta sånn personligt liksom..