Forventninger som ikke gir nedturer?

Hjertet mitt har fått en leksjon i forventninger i dag. For forventninger har blitt av meg blitt sett på som noe som blir knust. Noe som gjør at det du har forventninger til blir en nedtur av den enkle grunn at det ikke oppfylte forventningen. Men i dag har jeg lært noe annet.

Det er rart med det der. Etter en super BB (bønn og bibel) sist søndag, hadde jeg en forventning om at det ville bli det samme igjen. Jeg tok altså en sjanse på at det kunne bli nedtur. Men det er svært viktig å ikke undervurdere Gud. Det er UMULIG å overvurdere Ham… Tenk litt på det.

Forvent mye i bønn. Gud er allmektig, Han vil svare til forventninger. Ja, det hender at jeg ikke får det svaret jeg håpet på, og det blir som regel en nedtur. Men det jeg må lære er at nedturen var at jeg ikke ba etter Guds vilje. Nedturen var IKKE at Gud ikke kunne svare…
Melding til meg selv: Be frimodig! Det kan ikke skade noen, men om jeg ikke ber, kan hindre en hel masse velsignelse!

Tilbake til BB. Det svarte til forventningene og jeg gikk hjemover med en fred og kjærlighet i hjertet som overgår alt. Forventningen min var en bønn til Gud om å være der. Om å ta kontroll i meg. Om å være sjefen. Og han svarte på bønnen.

Jeg har høye forventninger til lederweekenden. Jeg ber om at Gud skal knuse djevelens forsøk på å få meg til å stenge ute Gud. For jeg tror nok han vil prøve seg. Han vil slettes ikke at jeg skal bli bedre kjent med Jesus. Det er viktig å be Gud bygge opp en forsvarsmur allerede. Jeg tror at Gud ikke vil la være å fylle forventningene mine. Jeg vil ha en helg full av bønn, lovprisning og felleskap. Så vidt jeg kan forstå, så vil også Gud dette. Jeg vil la min forventning være en bønn.

Når jeg leser over det som står over her, blir jeg irritert på meg selv. Høres liksom ut som jeg tror jeg har funnet noe. Høres ut som en som har det litt for lett og ikke ser realistisk på ting, en som tror at nye nedturer ikke vil komme. For en irriterende person! Janteloven prøver seg…He he, den skal ikke få meg til å slette innlegget.

Kommentarer

Anonym sa…
bra at du ikke sletta den :)
obs sa…
Kristine, du æ goe! Ikkje undervurder dæg sjøl! Det er ikkje store teologiske utgreiinger folk vil ha. Folk vil ha naturlige, vanlige oppdagelser som passer inn i kværdagslivet, sånn som dæ innlegget ditt. Dæ va te oppmuntring! Fortsett, ja, bare skriv ennå meir!