Bring it on!

Motstand blir som regel regnet som negativt. Det er noe som hindrer,senker farten, det gjør meg motløs. Men sånn rent teknisk sett, så har jeg jo lyst å bli en sterk person, en som ikke lar seg knekke av hva som helst, og hvordan blir en egentlig sterk uten å møte og takle motstand? Fysisk styrke blir ikke utviklet dersom en bare sitter å tenker på alle armhevingene en kunne ha tatt. Nei, motstand er som en god joggetur, ikke gøy når det står på, men herlig etterpå!

Silje og jeg tok en titt i Bibelen i går. Da gikk det noe opp for meg i stykket om Lysets Barn i Ef. 5. Check it out! “Men alt kommer for dagen når det blir avslørt av lyset, og alt som kommer for dagen ER lys.” Ef.5,13-14

Når jeg blir fristet til å synke ned i mismotets mørke sølepytt (en pytt som har lite å gi, men som ser svært fristende ut for små barn), gi opp og la bekymringene ta overhånd, har jeg to valg. Jeg kan enten la meg drive med som en død krokodille i elven, eller jeg kan bite tennene sammen og knuse djevelens planer å knuse meg. Det er egentlig så utrolig lett å gå til Gud med det! Blir aldri lei av alle oppfordringene til å komme til vår kjærlige Far med alle våre bekymringer i Bibelen. Dersom Jesus tar dem på seg (”Kom til meg, alle dere som strever og bærer tunge byrder, så vil jeg gi dere hvile” Matt 11,28) blir de hengende fast i naglene hans på korset. De er DØDE! Må bare si det en gang til, bekymringer og fristelser er DØDE! Å, jeg digger det!

Ok, her kommer poenget fra Efeserne; ”Lysets frukt er godhet, rettferd og sannhet” Ef 5,9. Hørt det før? Ikke noen revolusjon? Sett i sammenheng med vers 13-14, gir det meg svært gode nyheter. ALLE ting, fristelser og bekymringer, blir til LYS når jeg legger det fram i LYSET, og LYSETS frukt er….. Det djevelen ville knekke meg med, blir til mektige våpen mot ham, det eneste jeg trenger å gjøre, er å legge det fra meg ved Jesu Kors! Takk Gud, for at du lar meg møte utfordringer, og at jeg ved din styrke kan gå seirende ut av dem!

"Dere har ikke møtt noen overmenneskelig fristelse. Og Gud er trofast, han vil ikke la dere blir fristet over evne, men gjøre både fristelsen og utgangen på den slik at dere kan klare det"
1.Kor 10,13

Kommentarer

Berit Serina sa…
I love you Kristine!
For en inspirerende person du er!
Du er så ufattelig bra! Jeg må bare bøye meg i støvet, du ruler!
Digger deg, du er allerede sterk, og blir bare sterkere.
Gud velsigne!
Harald sa…
Der e ein gronn t at du aldri skippe ei einaste karate-trening altså ;)

Veldig bra skreve, som en som elsker formuleringer likte eg veldig godt den flytandes krokodillen!
Pål Berge sa…
Æg trengte det innlegget meir en du ane Kristine. Tack så mycket!
Fru K sa…
Berit: Love you too!

Harald: He he, æ det kje rart, reint teoretisk sett burde æg ha vore sterkare enn deg, ser kje at du dukke opp på alle treningane ;)

Pål: Tusen takk for at du sier i fra om sånt, betyr kjempe mye for meg å høre at mine tanker faktisk kan vær godt for noge.