Spørsmål

Kom ikke opp i skriftlig eksamen!! Ba en del, så stor takk til Gud.
Alt det dere ber om i bønnene deres -tro at dere har fått det, og dere skal få det. Mark 11,24.
Jeg har en del spørsmålstegn som svirrer rundt dette verset. Det kan da umulig være snakk om ALT, for det er jo ikke alt vi har godt av. Og hvordan kan jeg tro at jeg allerede har noe som jeg ikke har? Er det ikke poenget at jeg skal be om ting jeg ikke har? Kan liksom ikke gå rundt å lure meg selv til å tro at det er solskinn når det regner. Er det å tro en prestasjon? Det er jo vanskelig å tro, så dersom jeg ”får det til”, vil bønnesvarene komme rennende? Tror det er lurt å be om å få tro. Klarer ikke gi meg selv tro, for tro er noe overnaturlig. Å tro er ikke logisk som det naturlige.

I dag tok jeg blodprøve for andre gang. Har lav blodprosent. Det er skikkelig drit! Jeg er glad i å være i fysisk aktivitet, så det er litt dumt at jeg blir rød i fjeset og klar for å svime av så lenge før de andre. Denne prøven skal gi svar på om det vil være noen effekt i å ta jern. Håper virkelig jern kan heve prosenten, men det er ikke alle det fungerer hos.
Han tilgir all din skyld og leger all din sykdom. Salme 103,3
Legg merke til ALL din sykdom. Det burde da også innebære bagateller som blodprosent?

Kommentarer

Unknown sa…
Heisann Kristine
Merkelige greier d derane med bønn. Eg ba og om å ikkje kome opp til eksamen (les: ba om at d skulle verta streik e.l.) tydeligvis funka ikkje dette, iallefall ikkje enda. Kanskje eg ikkje trudde nok. Kem vett. "Herrens veier er uransakelige" (er uransakelige virkelig et ord?)
Fru K sa…
Mona: Æg måtte bare slå opp i ordbogå. Uransakelig betyr uforståelig, gåtefull. Masse rare ord i bibelen. kem æ det egentlig så seie sannelig, sånn utenom Jesus? Og miskunn æ kje akkurat et ord æg bruge så masse.
Berit Serina sa…
Kom ikke her med den om bønnesvar på ikke å komme opp i eksamen.. :) Tror du ikke jeg ba, men kom jeg opp, ja da, og i det nest værst tenkelige faget.. Har en teori om at Gud stiller seg ganske nøytral i forhold til slike ubetydelige ting som en eksamen på grunnkurs..? Men på den andre siden fortjente du å ikke komme opp, hvis det er noen som fortjener å ikke ha noe skolearbeid en tid, så er det deg! Kos deg med fridagene! Gid klem
Astri sa…
hmmm. funka ikkje å be for meg heller. fillen og. men kanskje æg nå sleppe muntlig, å d he æg bedd vel så møje om, så kanskje d bare æ positivt! uansett så æ du heldige! :o)
Torstein sa…
Hei Kristine.
Du er saa bra! Du tenker det samme som meg, bare su setter ord paa det. Saa hvis jeg vil finne ut og forstaa hva jeg tenker, kommer jeg inn her.

Snakkes snart
Torstein i Kashmir (foeles kult ut aa si at jeg er i Kashmir)