To syke ting

Den åndelig syke tingen
Må jo nesten skrive litt om JAM. JAM er en bra ting. Vi får se at vi på Saron ikke står alene. Vi er mange. Vi føler enhet. Enhet er viktig. Verden er ikke akkurat full av dette, derfor er det viktig at vi viser at vi ikke er av verden. Kriger og konflikter er noe som hører det onde til, så hvorfor driver vi og henger oss opp i detaljer som er uvesentlige i forhold til gledesbudskapet om frelse?

Under lovsang hender det at jeg får tanker som lammer meg helt. Jeg klarer ikke å fokusere. Dette skjedde i går. Tanken var som følger:

Her står vi, noen hundre kristne ungdommer, og synger til Jesus at vi elsker ham. Det var nødvendig med en person for å starte WW2 og fylle en verden med hat. Hvorfor skal da ikke noen hundre ungdommer kunne fylle Jæren med kjærlighet, som tross alt er mye sterkere enn hatet?

Når jeg lovsynger, lovpriser jeg med ord. Dette er en "lett" form for lovprisning som ikke koster meg så utrolig mye. Den andre delen av lovprisningen er å takke Gud gjennom livet mitt, noe som ofte er svært vanskelig. Jeg føler at lovprisingen min er som en vekt på skrå. Jeg synger masse, men tjener menneskene og Gud lite i livet. Noe må gjøres.

Den fysisk syke tingen
Yes, i dag er jeg syk. Det er så utrolig lite produktivt. Sove, sove, stirre i take, og lese litt helt til hodeverken tar overhånd. Jeg tar derfor forbehold om trykkefeil i denne teksten. Dersom noen leser dette i kveld, så hadde det vært fint om det ble sendt opp en bønn; jeg vil på skolen i morgen!

Kommentarer