Lett eller vanskelig?

” Alt som er vanskelig er viktig, og det som er viktig er vanskelig”. Sitat Thomas R.
Stemmer dette? Har gått med ”tenke- uttrykk” i ansiktet en god stund nå, og er nødt til å få det bort før jeg kan sovne..

På en side stemmer det utrolig bra. Dette ble sagt i sammenheng med hvor vanskelig det er å be og å lese i Bibelen, samtidig som at det er veldig viktig. Det er viktig for at vi skal kunne leve med Gud.

Men egentlig er det da ufattelig lett? Det hadde vært vanskelig å be, dersom en måtte lete etter Gud for å snakke med Ham. Gud gjorde det derfor lettest mulig, og plasserte seg i hjertet mitt, for det har jeg jo alltid med meg! Ikke trenger jeg å åpne munnen for å kommunisere, det holder å bare vite at Gud er der. Kan det bli særlig mye lettere?

Det er her djevelen kommer inn. Fordi disse tingene er både lette og viktige, må han selvfølgelig prøve å klusse det til. Det er liksom hans greie det der med å gjøre det lette vanskelige. Når jeg skal henge med Gud kan kommentarer som ”Er du sikker på at dette er Gud du snakker med, det burde da ikke være så lett?” dukke opp i hjernen. Dette er ikke fra Gud.

Jeg tror det har å gjøre med at jeg ikke fatter at jeg ikke lenger er av denne verden. Tanker som ikke er fra Gud, er fra han som styrer i verden. Hvorfor lar jeg tanker som ikke i det hele tatt gjelder meg, styre mitt forhold til Han jeg lever for?

Det blir litt som i Matrix. Dersom jeg kan tro at reglene ikke gjelder meg, vil de heller ikke gjøre det. ”Free your mind..”

Gud gjør det svært enkelt, men det er opp til meg å bestemme meg. Det at det er min frie vilje som styrer dette, gjør det svært så enkelt for motparten. Dess mer fri vilje, dess lettere å påvirke. Jeg er et svakt menneske. Det jeg glemmer er at der jeg er svak, er Gud sterk. Det er de tingene som er mest vanskelige, dvs. viktige, han lengter etter å hjelpe meg med.

Kommentarer