Fotball og lekser

Fikk høre at jeg var blitt sløv på bloggen. Skal prøve å gjøre noe med det. Men det er ikke alltid jeg tenker så mye.
I dag tenker jeg på: Gode gjerninger vs. ord.
Jeg har ikke vitnet på en god stund. Dilter liksom rundt og venter på at Gud skal gi meg en mulighet på sølvfat. En diskusjon i klassen, en venn som plutselig bryter sammen fordi han ikke finner meningen, det, hadde vært greit det. Jeg har riktignok gjort det klart for klassen hva jeg tror på, men har ikke akkurat hatt de dypeste samtalene.
Men selv om ordene ikke alltid ligger klar på tungen, er det noe annet som alltid bør være til stede. Gode gjerninger. Dersom jeg elsker min neste med det jeg gjør, vil de kanskje se at det kan finnes en kjærlig Gud. Det blir litt lite realistisk dersom jeg tatler i vei om Jesu offer, når jeg som ønsker å fylle livet mitt med dette, ikke en gang løfter en finger for min neste!
Mennesker ser hva andre er fullt av. Dersom jeg sier at Jesus er kjærlighet, men de ikke kan se litt av Ham i meg, blir det ikke akkurat naturlig å gidde å finne Ham. Så først: Gjerninger. Så: ord. Tror jeg. Eller begge deler på en gang.
Tror jeg har funnet min favoritt gjerning. Lekse- eller- annen-lærehjelp. Det er fantastisk når jeg kan hjelpe noen til å se litt mer av lærdommens underlige verden (Lite nerd!!!) ! Den egoistiske delen er at jeg lærer bedre selv ved å lære andre. Men bare så det er sagt: Jeg leverer ikke ferdige svar. Juks er sååååå ut. Poenget er å lære. Ta kontakt.
Og så en ting til:

FOTBALLKAMP.
I går gikk jeg hjem fra fotball kamp med en utrolig dårlig følelse. Bryne var elendige og Stokkeland (god bedring!) brakk et eller annet. Men det var noe annet også; publikum nådde nye lavmål.
Men jeg fikk en liten ting ut av dette her tullet, rent åndelig. Når fotballspillere kjemper, er de i nesten konstant kontakt med motstanderen. De løper etter dem for å ta fra dem ballen. De er ikke redde for å bli skadet, men ofrer alt for den runde tingen. Dette kan jeg lære av som kristen. Løper jeg å gjemmer meg når synden kommer i mot meg, eller går jeg til kamp? En kamp som jeg garantert vil vinne... Det kaller jeg pinglete. Vi får ikke ballen ved å løpe bort i fra den.

Kommentarer