Et valg

Det er jeg som bestemmer hvordan dagen min skal være. I alle fall i stor grad. Det er jeg som setter linsene på øynene min, disse kan være lyse eller mørke. Her følger et eksempel.

Jeg står i døren, og plustelig åpnes himmelens sluser:
a) For et friskt og godt vær! Gud måtte virkelig på do i dag (latter følger). Jeg får ta på meg skikkelige regnklær, og trampe i flest mulig sølepytter!

b) Æsj, så grått og deprimerende! Jeg kommer til å være klissvåt når jeg kommer til skolen. Kommer også til å fryse, mest trolig pådrar jeg meg en lungebetennelse.

Timen er i gang. Læreren er utydelig, og stoffet er umulig å fatte:
a) Kjære Far, dette var jammen en utfordring. Det kommer til å bli et skikkelig kick å få dette til, så kan du plis sende meg litt arbeidslyst og konsentrasjon? Selv om det virker som tåpelig lærdom for øyeblikket, blir det nokså sikkert aktuelt en dag! Det er bedre med for mye lærdom enn for lite!

b) Skulle ønske jeg var den svarte fuglen der oppe. Da kunne jeg fly laaaangt vekk herfra.

Dette var to eksempler. Slike småting er med å forme meg. De kan gjøre meg nedtrykt eller glad, det er bare å velge.... Dessuten kan det påvirke andre, for dersom jeg er sur og gretten, merker folk rundt meg dette. Så for fremtiden skal jeg prøve å være mer positiv; det vil både jeg og de rundt meg nyte godt av.

Kommentarer